Aromaterapi:

Hva er aromaterapi?

Aromaterapi er en naturlig behandlingsform, der man på forskjellige vis bruker eteriske planteoljer for å styrke og bevare helsen og lindre kroniske smerter.

Historie

60 000 år gamle gravfunn viser at bruken av aromatiske planter er en av menneskehetens tidligste former for medisin Dette dokumenteres også i de eldste kinesiske, indiske, egyptiske, greske og romerske farmakopeer.
Over 700 planter er klassifisert i Vedaskriftene (2000 f.Kr.) og i Bibelen er det tallrike henvisninger til aromatiske planter både til kultisk og medisinsk bruk.
Minst 1/3 av våre kjente moderne medisiner var opprinnelig basert på plantestoffer, og mange er det fortsatt. Aromaterapi er derfor en årtusengammel viten som nå har gjenoppstått i moderne drakt, godt understøttet av vitenskapelige forskningsrapporter.

Hva er eteriske oljer?

FORSIDE

BOWEN

HEALING

AROMATERAPI

D-TOX

ENERGIBALANSERING

KONTAKTSIDE

Sterkt konsentrerte ekstrakter av aromatiske planter fra hele verden, fremstilt ved destillering.
Kjente eteriske oljer er for eksempel lavender, rosmarin, eukalyptus, peppermynte, sandeltre og rose. Det er uhyre viktig at oljene er rene, uforfalskede og av høy organisk kvalitet, da de trenger gjennom hudlagene og blir en del av vår kropps kjemi. Hos en profesjonell aromaterapeut kan du føle deg helt trygg.

Hvordan foregår en aromaterapibehandling?

I løpet av 1 til 1 ½ time får man en grundig og ytterst behagelig kropps- og ansiktsmassasje med individuelt tilpassede eteriske oljer, forsvarlig utblandet i vegetablisk olje. Behandlingen kan variere noe, men inneholder alltid neuromuskulære, lymfedrenerende elementer og akupressur. Det unike ved aromaterapi er denne kombinasjonen av de eteriske oljene og den terapeutiske berøring.

Hvem passer aromaterapi for?

Alle!
Man trenger slett ikke være syk for å ha godt av denne behandlingen. Er man litt sliten, stresset eller nedfor, vil den velduftende pleien raskt gi en humøret, sinnsroen og energien tilbake. Aromaterapien tar i første rekke sikte på å styrke kroppens og sinnets egen selvhelbredende evne, gjenopprette balanse og gi større vitalitet og livsglede. Den virker lindrende på de fleste plager og øker motstandskraften mot psykiske og fysiske påkjenninger.

Hvor ofte bør man ta aromaterapi?

Det avhenger helt av den enkeltes tilstand. For noen kan en gang i kvartalet være nok for å holde stress-symptomer unna, men har du allerede helseproblemer anbefales 4-10 ukentlige besøk.

NB! Aromaterapi skal aldri erstatte legekonsultasjon, men kan i samråd med legen godt kombineres med medisinsk behandling.